Viktigaste innovationen för kommunalt VA - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Viktigaste innovationen för kommunalt VA

Genom en enkel omröstning och med ett fint pris tänkte Svenskt Vatten ta reda på vilken som uppfattas som den viktigaste innovationen för kommunalt VA.

Vi har tänkt oss något efter 1860 när koleraepidemierna satt fart på utvecklingen. Det innebär att elektriciteten, ångmaskinen och de fem enkla maskinerna går bort. Även mer generella och komplett världsomvälvande innovationer som bilen, datorn och smartphonen går bort. Men utöver detta finns en lång rad spännande innovationer inom VA.

Lägg din röst nedan. En vinnare kommer att dras bland de som röstat på förslaget med sammanlagt flest röster. Vinnaren får en fribiljett till Vattenstämman i Stockholm 10-11 maj nästa år, värde ca 5 000 kr.

Vi vill ha ditt svar senast fredag 19 november. Resultatet och den lyckliga vinnaren kommer att presenteras i Svenskt Vatten Television torsdag 25 november.

Glöm inte att scrolla i formuläret nedan så att du kommer till Skicka-knappen.

Den som mot förmodan har glömt vilka de fem (eller möjligen sex) enkla maskinerna är, som bland annat Arkimedes funderade på, kan fräscha upp minnet HÄR.