-
Medlemsstöd
Medlemsstöd
Dricksvattenteknik
VA-infrastruktur
Avlopp och miljö
Klimat och hållbarhet
Säkerhet och beredskap
Kommunikation och samverkan
Organisation och styrning
-
Utbildning & konferens
-
Forskning
-
Nätverk & medlemskap
-
Om oss
Vad får du lära dig?
Lär dig hur du arbetar med riskanalyser och säkerhetsåtgärder för att minska risken för föroreningar i dricksvatten. Du får diskutera rutiner, checklistor och metoder för riskanalys för att underlätta det arbete som sedan sker på hemmaplan.
Du lär dig principerna för mikrobiologiska barriärsanalyser och får både öva på metoden och göra en egen översiktlig analys.
Du får en bra grund för att säkerställa god hygien, kontroll över hälsofarorna och de krav som kontrollmyndigheterna ställer. Du får en god förståelse för behovet av mikrobiologiska barriärer och hur du bedömer effektiviteten av en barriär. Kursen tar också upp vikten av att övervaka barriären för att säkerställa att funktionen upprätthålls.
Utbildningens innehåll
Vi går igenom metodiken och visar exempel på hur en Handbok för egenkontroll med HACCP vid produktion och distribution av dricksvatten, P111, kan användas.
Publikationen är till för att underlätta vattenverkens arbete med egenkontroll enligt följande
- Allmänna hygienregler och dess förutsättningar
- HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point
- Korrigerande åtgärder
- Verifiering, validering, revidering
För vem passar utbildningen?
Drifttekniker och annan driftpersonal vid vattenverk, processingenjörer, labbpersonal och miljöinspektörer. Kursen är en starthjälp för att komma igång med HACCP.
Vår digitala lärplattform
På våra utbildningar - både fysiska och online - använder du vår digitala lärplattform. Här hittar du allt du behöver för kursen; kursmaterial, förberedelser och övningar, samt även möteslänkar när utbildningen sker online. Efter kursen är det här du laddar ned och sparar ditt kursintyg.
Du får mer information via e-post i god tid innan kursstart.
Bokningsvillkor
Här hittar du våra bokningsvillkor. Vi har ofta väntelista till våra kurser, så vi uppskattar när du hör av dig i god tid om du inte har möjlighet att gå. Då kan vi ge din plats till någon som väntar.
Utbildningstillfällen
Dricksvatten riskanalys - HACCP
- 1.5 dagar
- Online
Boka nu
12/28 platser bokade
Dricksvatten riskanalys - HACCP
- 1.5 dagar
- Save the date
Boka nu
1/28 platser bokade