Hoppa till huvudinnehåll

Världsvattendagen

Världsvattendagen instiftades av FN:s generalförsamling 1992 och sker den 22 mars varje år för att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. I Sverige koordineras Världsvattendagen av Hydrologiska Rådet (SHR) och har firats sedan 2006. Årets tema är vatten och klimatförändringar.

För oss på Svenskt Vatten är Världsvattendagen en viktig dag att kommunicera budskap om vårt viktigaste livsmedel, kranvattnet. Liksom att uppmärksamma vattnet som en av våra viktigaste naturresurser. 

I vårt kampanjarbete kommer vi att lyfta Kranmärkt, vår hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer att dricka kranvatten istället för flaskvatten. Som medlem kan ni också vara med och fira Världsvattendagen genom att till exempel lyfta era Kranmärkta verksamheter och inspirera till nya Kranmärkningar inom ert område.

Om vi tillsammans arbetar för att prata om vattnets betydelse i samhället och informera om Kranmärkt kan vi få ännu fler verksamheter att välja Kranmärkning och på så sätt bidra till en bättre miljö.  

För att läsa mer om världsvattendagen och vad vi kan göra så kan ni besöka den internationell sidan World Water Day samt ta del av vår kampanjsajt Kranmärkt