Hoppa till huvudinnehåll

Konferensdokumentation

Här hittar du dokumentation från genomförda konferenser och seminarier inom bland annat dricksvatten, avloppsfrågor och rörnät.

 • Seminarium om luktstörningar - Hur arbetar vi när staden växer och kommer närmare reningsverket?

  När städer växer och förtätas planeras bostäder i områden som traditionellt sett inte har betraktats som bostadsområden. För många parametrar i omgivningsluft finns det idag tydliga riktlinjer, t ex för buller. För lukt saknas dock riktlinjer och frågan behandlas ofta mer godtyckligt. Trots bristen på svenska enhetliga riktlinjer för lukt tvingas anläggningarna att ta ställning i denna fråga. Vad skall omgivningen egentligen tåla - vad är acceptabelt?

 • Kommunikations- och HR konferens 21-22 januari 2020

  Svenskt Vatten arrangerade en kommunikations- och HR konferens på Elite Palace Hotel i Stockholm. Under två dagar träffades vi och fördjupade oss inom employer branding och varumärkesbyggande för att kunna svara på frågan; hur vi tillsammans lockar talanger till vår bransch?

 • Nätverksträff för fosfor och andra avloppsresurser

  Tisdagen den 17 december, i Stockholm, bjöd Svenskt Vatten in till den tredje träffen för det nationella nätverket för fosfor och andra avloppsresurser.

 • Workshop - Använd dina data från VASS-reningsverk

  Workshopen, som hölls 4 december i Linköping, vände sig främst till verk med över 20 000 anslutna personer då data och jämförelser blir mer relevanta.

 • Framtida möjligheter och utmaningar inom vatten och avlopp

  Torsdagen den 28 november 2019 bjöd Svenskt Vatten tillsammans med Nordea in till lunchseminarium, presentation och dialog gällande möjligheter och utmaningar inom vatten och avlopp.

 • Nationella Dricksvattenkonferensen 16 – 17 oktober

  Nationella Dricksvattenkonferensen i Skellefteå 16 – 17 oktober belyser såväl vardagliga driftsfrågor som senaste spjutspetsforskningen.

 • Nationellt Chefsforum för VA-ansvariga

  Den 3 oktober avser Svenskt Vatten arrangera en nationell chefsträff i Stockholm. Inbjudan riktar sig till dig som chef och ansvarig för VA-verksamheten i din kommun.

 • VA-Juridiskt Forum 2019 i Västerås

  Branschorganisationen Svenskt Vatten är landets trovärdigaste arrangör av konferenser och kurser som rör vatten och avlopp. VA-Juridiskt Forum i Västerås 30 september – 1 oktober har inte som primärt mål att redovisa alla nya lagstiftningar på området – utan hur de mest väsentliga bör tolkas.

 • Nätverksträff HR-VA 10 september

  Lär dig hur du använder Linkedin som rekryteringsverktyg och hur du får ut mer av att delta i arbetsmarknads- och rekryteringsmässor.

 • Vattenforum i Almedalen 2-3 juli 2019

  Vattenforum är mötesplatsen för alla som är intresserade av och arbetar med vårt viktigaste livsmedel - vatten. Välkommen till våra seminarier på Mellangatan 1 som ligger mitt i Visby.