Vi behöver blir fler - och ännu bättre - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Vi behöver blir fler - och ännu bättre

Genom Tekniksprånget kan studenter som gått NA/TE få testa livet som ingenjör och få betalt under tiden.

Under våren har Nacka vatten och avfall, Stockholm Vatten och Avfall och vi på Svenskt Vatten "Tekniksprångare" hos oss, dvs studenter som vill lära sig mer genom arbetslivspraktik innan de väljer kommande studieinriktning.

Genom deltagande i Tekniksprånget finns alltså en god chans att påverka intresset och kunskaperna för VA-branschens utmaningar och möjligheter samtidigt som vi själva drar nytta av den kunskap och nyfikenhet som redan finns. Nedan presenterar de sig själva:

Hej! Vi heter Nora, Linnea och Dyllan. Vi jobbar med vatten, avlopp och avfall men vi praktiserar på olika företag. Nora gör tekniksprånget på Svenskt Vatten, Linnea på Stockholm Vatten och Avfall och Dyllan på Nacka Vatten och Avfall.

Dyllan, Nora och Linnéa

Nora: Jag är 19 år och gick natur-natur på Blackebergs gymnasium. Jag tog studenten i juni 2021 och jobbade efter det som vikarie på några grundskolor. Sedan sökte jag till Tekniksprånget för att få chansen att testa på och se hur civilingenjörer arbetar. Jag är mest intresserad av miljö, infrastruktur och hållbarhet. Därför har praktiken på Svenskt Vatten varit mycket givande och jag har blivit mer motiverad att plugga till civilingenjör i framtiden! På fritiden tränar jag mycket simning och tävlar en del.

Dyllan: Hej! Mitt namn är Dyllan, är 20 år och från Knivsta. Jag tog studenten från natur-natur förra året. På min fritid tycker jag om att träna/spela Amerikansk fotboll. Sökte till tekniksprånget för att jag ville få en känsla av vad som gör en "ingenjör" till en "ingenjör". Praktiken på Nacka vatten och avfall har hjälpt mig att lära mig etikett och gett mig en insikt av hur mina kollegor hantera och löser dagliga problem som förekommer.

Linnéa: Jag är 19 år och jag gick teknik - design och produktutveckling i gymnasiet. Jag tog också studenten i somras (2021). På fritiden dansar jag olika streetstilar, fotograferar lite, tycker om att rita och att lyssna på musik. Jag är intresserad av ingenjörsyrket och funderar på att plugga medicinsk teknik. Det skulle vara spännande att utveckla ny teknik som kan rädda människors liv.