Hoppa till huvudinnehåll

Forskning & utveckling

Svenskt Vatten Utveckling är kommunernas eget forsknings- och utvecklingsprogram. Här samlar vi även information om övrig forskning inom vattentjänstområdet.

Verksamheten inom Svenskt Vatten Utvecklings (SVU) är till stor del inriktad mot tillämpad forskning och utveckling av intresse för Svenskt Vattens medlemmar.
Målet är att främja utvecklingen av ny kunskap inom områdets alla delar, stödja branschens behov av kompetensförsörjning samt se till att framtagen kunskap sprids.

Här hittar du också information om annan forskning- och utveckling som är relevant för de svenska vattentjänstleverantörerna, bland annat vilka övriga finansieringsmöjligheter som finns och relevanta konferenser och seminarier.

Vill du komma i kontakt med andra organisationer inom den Europeiska vattensektorn och påverka EU:s framtida vattenforskning? Då är du välkommen att engagera dig i den svenska Vattenplattformen.

För att få tillgång till de internationella nätverk och forskare så rekommenderas IWA - the international water association och dess svenska organisation IWA Sverige.