Vattenstämman: Slarva inte bort en rejäl katastrof* - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Vattenstämman: Slarva inte bort en rejäl katastrof*

Årets Vattenstämma genomfördes ett stenkast från vattnet med Stockholms bästa utsikt på Saltsjöqvarns kaj och vissa kvällsaktiviteter förlagda till Stockholms stadshus. Så här i "post-covidtider" var vi över 500 deltagare på plats och ca 100 digitala deltagare.

Programmet under dessa dagar var uppdelat i tre temablock; klimatet, en orolig värld och finansieringsbehovet. Medverkade gjorde ett trettiotal talare.

Anders Grönvall, statssekreterare i miljödepartementet, Oskar Magnusson, statssekreterare i näringsdepartementet samt Svenskt Vattens Vd Pär Dalhielm och Linda Åmand, moderator.

I samband med Vattenstämman genomfördes under tisdagseftermiddagen även Svenskt Vattens föreningsstämma. Stämman visade sig vara så väl förberedd att samtliga ärendepunkter beslutades enligt styrelsens förslag.

Håkan Östberg, sekreterare, Elisabeth Unell, ordförande och Pär Dalhielm

I korthet innebär det att styrelsen i sin helhet omvaldes. Elisabeth Unell från Västerås fortsätter ett år till som dess ordförande och Stefan Johansson, Skellefteå som dess vice ordförande.

Bankettmiddagen intogs i Stockholms stadshus, Blå hallen och festligheterna fortsatte sedan i den Gyllene salen.

Dessert serveras i Blå hallen

Fest i Gyllene salen

*Citat från en av föreläsarna på Vattenstämman, Maria Wolrath-Söderberg, docent i retorik. Kalix kommun bevisade verkligen hur man mitt i en katastrof ändå kan utnyttja en situation till sin fördel. De valde öppenhet och att vända den mediala uppmärksamheten även mot Kalix’ attraktionskraft. Ping Reine Sundqvist och Per Nilsson.