Vatten – om att värdera det ovärderliga - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll
Mattias A. Klum fotograf

Vatten – om att värdera det ovärderliga

Boken är ett samarbete mellan Mattias Alexandrov Klum och Svenskt Vatten och en frukt av den resa landet runt där Mattias träffade vattenproducenter och dokumenterade lokala vattendrag. Texterna är skrivna av Anna Froster, författare och biolog och boken går nu att beställa från Vattenbokhandeln.

Vårt vatten hotas av många små och stora beslut varje dag. Vi behöver påminna oss om vattnets skönhet, skörhet och märkliga egenskaper. Klimatförändringar, torka, översvämningar och föroreningar hotar vår tillgång till rent vatten. Vissa saker är så viktiga att det är nästan omöjligt att förstå hur viktiga de är.

- Det är svårt och kanske vansinnigt att räkna på värdet av rent vatten och fungerande natur. Men det är ett sätt att undvika ännu större vansinne, skriver Anna Froster och Mattias Alexandrov Klum.

- I Sverige ser vi tillgången till rent vatten som någonting självklart. Men det håller på att förändras. Det som länge varit vardag i många andra länder, börjar bli sanning även för oss. Det är därför den här boken har kommit till, skriver Pär Dalhielm, VD på Svenskt Vatten. 

Beställ boken i Vattenbokhandeln

Mattias A. Klum och Pär Dalhielm

Intervju med Anna Froster

Anna intervjuas av Fredrik Vinthagen på Vattenstämman i Örebro. 

Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare i FN, skriver i förordet:
“I Sverige har vi vant oss vid världens mest exklusiva lyx: säkert kranvatten och fungerande avloppsrening. Vi behöver bli påminda om att rent vatten inte är en rättighet som vi kan ta för givet, utan något som ständigt behöver försvaras även här.”

Beställ boken i Vattenbokhandeln 

Intervju med Mattias A. Klum och Pär Dalhielm