Svenskt Vatten Television: Så påverkar vi EU bäst - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt Vatten Television: Så påverkar vi EU bäst

Torsdag morgon 7 oktober deltog Christina Linderholm, Ylva Nilsson och Anders Finnson i ett direktsänt studiosamtal om hur man kan påverka EU:s arbete på plats i Bryssel.

Inspelad version

Du kan även se filmen här. 

Christina Linderholm (C) har lång politisk erfarenhet som bland annat riksdagsledamot, kommunfullmäktigeledamot och ordförande för partidistriktet i Stockholm stad. Men Christina har också påverkat på plats i Bryssel som utsänd från organisationen Företagarna.

Ylva Nilsson har bevakat Bryssel och EU-frågor sedan 90-talet för bland annat Expressen, Dagens Industri och Svenska Dagbladet. Hon är frilans numera och fortsatt engagerad i EU-frågor genom att skriva böcker (“Så förs svensk EU-politik – med ett tvärsäkert kanske”) och via sajten https://omeuropa.se/.

Anders Finnson är en av Svenskt Vattens miljöexperter och aktiv inom bland annat Eureau (den europeiska organisationen för ”vattenbolag”) när det gäller vattenrelaterad EU-lagstiftning. Från och med november 2021 kommer han att vara Svenskt Vattens utsände, stationerad i Bryssel. 

Från vänster: Anders Finnson, Ylva Nilsson, Christina Linderholm och Dan Löfgren. 

Tidigare avsnitt

Vill du titta på det tredje programmet från 16 september (om kompetensförsörjning) så gör du det HÄR

Vill du titta på det andra programmet från 26 augusti (om Vattensommaren 2021) så gör du det HÄR

Vill du titta på det första programmet från 17 juni (om badvatten och dagvatten) så gör du det HÄR.