Projektledning sitter i ryggmärgen för Svenskt Vattens senaste tillskott - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Projektledning sitter i ryggmärgen för Svenskt Vattens senaste tillskott

Förstärkningarna på Svenskt Vatten fortsätter i strid ström. På måndag den 23 januari välkomnar vi Josefin Ennerfors till kontoret i Alvik då hon börjar sin tjänst som projektledare på kommunikationsavdelningen. Josefin är projektledare ut i fingertopparna och ser gärna att det händer mycket – både på arbetsplatsen och på fritiden. Hållbarhet är en hjärtefråga för henne och tankarna på att arbeta med mer fokus på det området föddes under en utbildning i fjol.

– Det var en ganska omfattande kurs om hållbar varumärkesstrategi som gjorde att jag ville jobba mer konkret med hållbarhetsfrågor, säger Josefin.

Med kommunikation som röd tråd har Josefin Ennerfors testat olika utmaningar och roller inom området. I hennes bakgrund ryms både projektledning såväl som grafisk formgivning, närmast kommer hon från SOS Barnbyar där hon under det senaste året bland annat drivit arbetet med ett stort kommunikationskoncept. Förmågan att se olika perspektiv och sin nyfikenhet på olika vägar framåt är något hon nu tar med sig till Svenskt Vatten.

– Jag har behov av, och trivs med, att tänka i nya banor, berättar Josefin.

Med ett förflutet på både media- och reklambyråer är hon van vid att kasta sig in i olika frågor och har jobbat med vitt skilda kunderfrån Vectura, numera Sweco, till ett annat med Marabou.

– Projektet på Vectura var spännande och är min mest konkreta erfarenhet av arbete med samhällsbyggande. Över lag tycker jag om att sätta mig in i olika förutsättningar, förklarar Josefin.

Brinner för hållbarhet

Utmärkande för Josefin är hennes intresse för nya frågor och sammanhang, något som bidrar till att hon sökt sig till VA-frågorna. Området är på många sätt nytt för henne, även om hållbarhet varit en hjärtefråga sedan hon under fjolåret gick en kurs i ämnet. Möjligheten att gifta ihop engagemanget för hållbarhet med projektledning inom VA-kommunikation ser hon positivt på.

– Det är enormt viktiga frågor kring vatten och det känns spännande att vara med och kommunicera kring dem. I alla aspekter, kanske framför allt ur framtids- och hållbarhetssynpunkt, är vatten en förutsättning för allt annat, säger Josefin.

Med tanke på hennes senaste roll har hon bevittnat betydelsen av vatten ur ett socialt perspektiv, något som gör att hon själv omnämner tillgång till vatten som en rättvisefråga.

– För människor i utsatthet är vatten en jättestor fråga, det är ett av de största problematiska områdena som finns, fortsätter hon.

Alltid ett projekt på gång

Den egna relationen till vatten beskriver Josefin som lång och trogen. Skärgården och att befinna sig på sjön är intressen hon har med sig sedan många år tillbaka. Utöver det händer det alltid mycket omkring henne och projekten avlöser varandra – även på fritiden. För närvarande är det renovering av en sommarstuga som tar upp mycket av tiden, men även att omge sig med människor och umgås på olika sätt är viktigt för Josefin.

– Jag tycker om att tänka nytt, att sätta mig in i nya saker och allra helst att göra det tillsammans med andra, berättar hon.