Nytt nyhetsbrev för dricksvattenproducenter - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Nytt nyhetsbrev för dricksvattenproducenter

Livsmedelsverket har startat ett målgruppsinriktat nyhetsutskick för dricksvattenproducenter. Innehållsmässigt blir det en del kommunikation om nya dricksvattendirektivet och uppbyggnaden av civilt försvar.

Genom nyhetsutskicken får myndigheten en plats för nyheter som inte når pressmeddelandenivå och som vid kris ger en direktkanal till målgruppen.

– Vi vet att många efterfrågar vår information om dricksvatten, och framöver kommer många viktiga nyheter kring till exempel de nya dricksvattenföreskrifterna och uppbyggnaden av det civila försvaret. Det finns mycket material på vår webbplats men det kan vara svårt att veta vad som är aktuellt just nu. Därför hoppas vi att många anmäler sig till nyhetsutskicken, säger Melle Säve-Söderbergh, samordnare av dricksvattenfrågor på Livsmedelsverket.

Den primära målgruppen för nyhetsutskicken är dricksvattenproducenter, som ytterst ansvarar för att vattnet både räcker och är säkert. Men även andra aktörer och intressenter inom dricksvattenområdet, såsom kontrollmyndigheter, kan ha intresse av att följa nyheterna.

Prenumeration på nyheter tecknas på Livsmedelverkets webb.