Hoppa till huvudinnehåll

Vattenskolan är tillbaka!

Vår mycket populära Vattenskola är tillbaka! Grodan Svea har blivit Grodan Kai och tar med oss på en resa längs vattnets väg.

Vattenskolan är en av Svenskt Vattens mest besökta sidor. Den riktar sig framförallt till elever och lärare i årskurs 4 – 6. Grodan Kai tar med oss på en resa längs vattnets väg och lär oss om vattnets kretslopp, reningsverk, vattenverk och om vad du kan göra hemma. Resan avslutas med ett quiz där eleverna kan testa sina nya kunskaper.

Vatten ingår i kursplanerna för biologi, kemi och geografi i årskurs 4 - 6 och ska således vara en del av undervisningen. Vattenskolans syfte är att lära barn och ungdomar om vårt viktigaste livsmedel, vatten, på ett roligt och pedagogiskt sätt. Förutom resan längs vattnets väg och quizet, där eleverna själva kan lära sig om vatten, innehåller Vattenskolan information till lärare och förslag på hur fyra vattenlektioner kan genomföras. Det finns även länkar till mer fakta om vatten, information som lärare kan utgå ifrån och ta stöd av under sina vattenlektioner.