Nya medarbetare till Svenskt Vatten - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Nya medarbetare till Svenskt Vatten

- Det är riktigt roligt att hälsa nya kollegor välkomna till Svenskt Vatten, säger Ulf Thysell, t.f. vd. De får förmånen att arbeta med oerhört viktiga och krävande frågor i en väldigt spännande bransch.

Agneta Hjälm började 24 april som ekonomiassistent och Ewa Bohman Ottosson för tre veckor sedan som ansvarig för konferenser och seminarier. Sedan tidigare har Anette Älmeby gjort detsamma som kurs- och eventadministratör.

- Vi gör vårt bästa för att våra medlemmar ska få samma service som de är vana vid, men med nya kollegor och några vakanser kan det ibland ta lite längre tid att få svar från oss, vilket vi hoppas på förståelse för, säger Ulf Thysell. Samtidigt är det viktigt att konstatera att vi kan leverera alla de stora åtaganden som vi ska, i form av till exempel Vattenstämman, Vattenforum och andra evenemang. Det kommer troligtvis att märkas av i arbetet med publikationer och annat utvecklingsarbete att vi under en period är inne i en nystartsfas.

2 maj började Birger Wallsten från Mälarenergi som ny dricksvattenexpert och som tidigare meddelats kommer Sara Bohlinder från DNV GL som ny utbildningsansvarig 17 maj. Rekrytering av ny expert inom rörnät och klimatanpassning pågår, medan expert inom organisation och ekonomi kommer att rekryteras efter att ny vd tillsatts. Svenskt Vattens utvecklingsledare Daniel Hellström har gått vidare till Norrvatten och gör sin sista arbetsdag 15 augusti. Rekrytering av hans efterträdare har inletts.

- Flera medlemmar har hört av sig och meddelat att de gärna ställer upp och hjälper till om det behövs, vilket jag uppskattar väldigt mycket, fortsätter Ulf Thysell. Vi har redan nu funderingar kring arbetsformer som gör att medarbetare hos medlemsorganisationerna kan vara delaktiga och kanske ansvariga för olika frågor på ett annat sätt än idag. Jag hoppas vi kan konkretisera dem och återkomma till våra medlemmar.

Även rekryteringen av ny VD till Svenskt Vatten har påbörjats.