Mattias Klum ny vattenambassadör - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Mattias Klum ny vattenambassadör

Vi är stolta över att kunna presentera Mattias Klum som ny ambassadör för våra svenska vatten. Mattias är en fantastiskt världsfotograf och filmare med ett djupt miljöengagemang och stort intresse för vatten. Vi inleder nu ett samarbete för att tillsammans öka medvetenheten hos allmänheten om vattnets värde och behovet av långsiktigt hållbara vattentjänster.

– 71 procent av jordens yta täcks av vatten men bara 2,5 procent är sötvatten och i många delar av världen är rent vatten en bristvara. Jag har som fotograf och filmare under många år arbetat i alla världsdelar med miljöer, hotade arter och kulturer och ofta har vattnet varit den gemensamma nämnaren. 

I Sverige har vi stor tillgång på sötvatten, men det är inte samma sak som god tillgång på dricksvatten. Dessvärre är rent vatten, även i Sverige, snart en bristvara om vi inte gör klokare val i vår vardag. Mitt samarbete med Svenskt Vatten springer ur en gemensam uppfattning att det är dags att värna det som i mångt och mycket är grunden till allt liv, vårt välbefinnande och vår hälsa, säger Mattias Klum.