Svenskt Vatten söker Ansvarig digitalisering - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt Vatten söker Ansvarig digitalisering

Vill du göra en betydande insats för hälsa och miljö är Svenskt Vatten rätt arbetsplats för dig! Svenskt Vatten söker nu en person som kan driva och främja vårt arbete med digitalisering.

Vi ser att du har ett stort intresse för miljö-och samhällsfrågor och vi tror att du känner stor entusiasm inför att arbeta med de kommunala organisationer som levererar vårt viktigaste livsmedel – dricksvattnet – och hjälper till att hålla våra sjöar, hav och vattendrag rena.¨

Svenskt Vatten är en branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och kommunala miljövårdsföretag. Våra viktigaste mål är bl.a. att öka medvetenheten hos medborgarna samt bilda opinion och påverka politiska beslutsfattare om vattnets värde.

Som Ansvarig Digitalisering kommer du att arbeta med spännande arbetsuppgifter där din förmåga att optimera Svenskt Vattens närvaro och genomslag i digitala kanaler får betydelse. Din uppgift blir att överblicka och ta ett helhetsgrepp om organisationens verksamhetssystem, webb och övriga digitala kanaler och integrationen däremellan.

På Svenskt Vattens kommunikationsavdelning får du företräda medlemmarnas intressen och bidra till deras utveckling. Du kommer att ha tillgång till medarbetare med hög expertkompetens och även representanter för våra medlemmar. Du rapporterar till kommunikationschefen.

Rekryteringen ser via Hammer & Hanborg. Klicka här för att ansöka

Huvudsakliga ansvarsområden

- Systemansvarig extern webb; driva det löpande och långsiktiga utvecklingsarbetet tillsammans med utvecklare och andra externa konsulter.

- Planera och genomföra kampanjer i syfte att optimera initiativ och konvertering i digitala kanaler från relevanta målgrupper.

- Regelbunden analys och rapportering om digitala kanaler inklusive att hantera och utveckla sökmotoroptimering.

- Övergripande webbansvarig, stöd till andra medarbetare. - Driva utvecklingsprojekt för digitala kanaler i samråd med andra enheter och systemleverantör.

- Övriga arbetsuppgifter som ligger under kommunikations- och utbildningsenhetens ansvar. T.ex. medverka vid events eller producera/redigera innehåll till olika kanaler.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har en högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom media/ kommunikation/marknad. Du har ett starkt intresse för digital kommunikation och några års erfarenhet av arbete med utveckling av digitala kanaler, sannolikt erfarenhet från webbyrå eller digitala roller inom privat sektor. Du har en dokumenterad erfarenhet av projektledning och är en van beställare av tjänster.

Om du har kunskaper och erfarenheter inom vatten- eller miljöområdet är det meriterande liksom förståelse för på vilka grunder en politisk styrd verksamhet vilar.

Du har också:

- Erfarenhet av Adobe-sviten.
- Goda kunskaper om webbpublicering och tillhörande programvaror för digitala medier, erfarenhet av Episerver är meriterande.
- God insikt i digital teknik och allmänna IT frågor som berör det digitala området.
- Vana som användare av sociala medier samt förståelse för hur dessa kan användas i en organisations uppmärksamhets-/kommunikationssyfte.

Språkkunskaper
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information
Tillsvidare anställning heltid. Placering på Svenskt Vattens kontor i Alvik, Stockholm. Resor kan förekomma i tjänsten.

Tillträde
Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan

Rekryteringen ser via Hammer & Hanborg. Klicka här för att ansöka.