Ny medarbetare: Petra Wallberg - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Ny medarbetare: Petra Wallberg

Petra Wallberg har anställts hos Svenskt Vatten för att axla en ny roll som utvecklingsledare då vi vill förstärka vårt arbete med forskning och utveckling.

Vem är Petra?

- Jag är gift med min Janne och vi har två ungdomar, Oliva och Kristoffer. På fritiden gillar jag att röra på mig (springa, vandra, cykla), att jobba med händerna (i trädgården, i smedjan, handarbete) och att umgås.

Petra Wallberg

Petra Wallberg, Fotograf: Olle Sandberg

Varför vatten?

Det är förutsättningen för allt liv. 

Vad har du gjort tidigare?

- Sedan doktorandtiden har mitt huvudintresse varit riskbedömning av miljögifter (organiska miljögifter, metaller, läkemedel, radioaktiva ämnen) samt åtgärder för att förebygga och motverka effekter. Jag har tidigare jobbat på fem olika myndigheter och inom konsultbranschen. Jag kommer närmast från Formas där jag jobbat med forskningsfinansiering inom havs- och vattenområdet, nationellt och internationellt.  

Vad kändes spännande med denna tjänst hos Svenskt Vatten?

- Det finns en stor vilja både nationellt och internationellt snabba på omställningen mot klimatanpassning och ett mer hållbart användande av våra naturresurser. Inom vattenområdet har Svenskt vatten en viktig roll och jag vill gärna vara med och bidra i den processen. 

När börjar du?

- Jag ser verkligen fram emot att börja den 2:a maj!

Tjänstens huvudsakliga arbetsfält kretsar kring forskning och utveckling men är även en del i Svenskt Vattens verksamhet i sin helhet. Eftersom rollen är ny kommer Petra själv att kunna forma den utifrån egna erfarenheter, drivkrafter och färdigheter. Petra kommer att arbeta nära utvecklingskommittén som prioriterar och beviljar olika projekt, vilka inom SVU ofta finns i gränslandet mellan forskning och konkreta verksamhetsbehov.