Hoppa till huvudinnehåll

Dricksvattenkurser

Här hittar du alla våra kurser inom dricksvattenteknik. Det finns kurser både för dig som är nyanställd och dig som har jobbat i VA-branschen några år. Vi hoppas att du ska hitta något som passar dig och/eller en kollega.

Våra utbildningar inom dricksvatten

 • Dricksvattenteknik – introduktion

  Detta är kursen för dig som vill få en orienterande genomgång i dricksvattenteknik, begrepp och regelverk.

 • Dricksvattenteknik – diplomkurs

  Detta är kursen för dig som  har arbetat ett tag som maskinist eller drifttekniker, och vill gå på djupet inom rening, drift och övervakning.

 • Dricksvattenteknik – desinfektion

  Kursen ger dig goda kunskaper om hur du optimerar desinfektion med klor och UV-ljus. Vi går igenom vad som är optimal desinfektion och hur du gör för att nå dit med hjälp av klor eller UV-ljus.

 • Dricksvattenteknik för miljö- och livsmedelsinspektörer

  Detta är kursen för dig som arbetar som miljö- eller livsmedelsinspektör och vill få en grundläggande genomgång i dricksvattenteknik, begrepp och regelverk.

 • Dricksvatten riskanalys – MBA och HACCP

  Lär dig hur du arbetar med riskanalyser och säkerhetsåtgärder för att minska risken för föroreningar i dricksvatten. Du får diskutera rutiner, checklistor och metoder för riskanalys för att underlätta det arbete som sedan sker på hemmaplan.

 • Hygien vid arbete med vattenledningar

  Kursen tar upp hur man rent praktiskt kan gå tillväga för att bibehålla vattnets kvalitet – både vid nyanläggning och reparationer. Vi tar också upp HACCP, personlig hygien, spolning och desinfektion av ledningar samt provtagning efter vattenläcka.

 • Utbildning i dricksvattenhygien

  Lär dig vikten av en god dricksvattenhygien och hur du bedriver praktiskt hygienarbete vid produktion och distribution av dricksvatten. Efter godkänt prov på tvådagarskursen får du diplomet ”Dricksvattenhygien och provtagning av dricksvatten”.