Hoppa till huvudinnehåll

Konferenser & seminarier

Svenskt Vattens ordnar varje år flera nationella konferenser och seminarier inom bland annat dricksvatten, avloppsfrågor och rörnät. Varje år ordnar vi Vattenstämman - Sveriges samtalsarena för vattenfrågor.

 • Framtida möjligheter och utmaningar inom vatten och avlopp

  Torsdagen den 28 november bjuder Svenskt Vatten tillsammans med Nordea in till lunchseminarium, presentation och dialog gällande möjligheter och utmaningar inom vatten och avlopp.

 • Workshop - Använd dina data från VASS-reningsverk

  Workshopen, som hålls 4 december i Linköping, vänder sig främst till verk med över 20 000 anslutna personer då data och jämförelser blir mer relevanta.

 • Nätverksträff för fosfor och andra avloppsresurser

  Tisdagen den 17 december, i Stockholm, bjuder Svenskt Vatten in till den tredje träffen för det nationella nätverket för fosfor och andra avloppsresurser. Säkra din plats redan nu.

 • Kommunikations- och HR konferens 21-22 januari

  Välkommen till Svenskt Vattens kommunikations- och HR konferens 2020! Under två dagar träffas vi i Stockholm och fördjupar oss inom employer branding och varumärkesbyggande för att kunna svara på frågan; hur vi tillsammans lockar talanger till vår bransch?

 • Seminarium om luktstörningar - Hur arbetar vi när staden växer och kommer närmare reningsverket?

  När städer växer och förtätas planeras bostäder i områden som traditionellt sett inte har betraktats som bostadsområden. För många parametrar i omgivningsluft finns det idag tydliga riktlinjer, t ex för buller. För lukt saknas dock riktlinjer och frågan behandlas ofta mer godtyckligt. Trots bristen på svenska enhetliga riktlinjer för lukt tvingas anläggningarna att ta ställning i denna fråga. Vad skall omgivningen egentligen tåla - vad är acceptabelt?

 • Rörnät & Klimat 2020 i Malmö

  Svenskt Vatten inbjuder till det 10:e årets konferens om Rörnät & Klimat, 24 - 25 mars, 2020. Konferensen har etablerat sig som en stor och spännande mötesplats för några av våra viktigaste frågor inom Vatten i den urbana miljön – med omnejd. Konferensen har en etablerad ram som vi kommer att följa även i år. Vi redovisar fronten på kunskapsläget i högaktuella frågor. Det kommer som vanligt att finnas goda möjligheter till informella diskussioner.