Hoppa till huvudinnehåll

Konferenser & seminarier

Svenskt Vattens ordnar varje år flera nationella konferenser och seminarier inom bland annat dricksvatten, avloppsfrågor och rörnät. Varje år ordnar vi Vattenstämman - Sveriges samtalsarena för vattenfrågor.

 • VA-Juridiskt Forum 2020 - online

  VA-Juridiskt Forum 2020 arrangeras digitalt. Konferensen är uppdelad på två dagar 10-11 november.

 • Asset Management Webinar 17 augusti 2020

  Med stigande kostnader för kommunalt VA ökar även behovet av att förvalta anläggningstillgångarna på bästa sätt. Asset Management är en metod för att styra verksamheten så att man får en långsiktigt hållbar hantering av anläggningstillgångar. I ett pågående SVU-finansierat projekt arbetar sex VA-organisationer med att undersöka förutsättningarna för att tillämpa verktyget för svenska förhållanden i vår bransch.

 • Dricksvattenkonferensen 2020 i Visby

  På grund av Covid-19 är vi tyvärr tvungna att flytta Dricksvattenkonferensen, som skulle ha ägt rum 30 augusti – 1 september i Visby.

 • Nationella Dricksvattenkonferensen 2020 - Online

  Vi ställer inte in – vi ställer om! Nu tar vi nya tag och genomför den Nationella Dricksvattenkonferensen som en serie webinars istället: 30 september, 7 och 14 oktober samt en workshop den 21 oktober.

 • Forsknings- och innovationskonferens 8-9 december 2020

  Save the date! I år är det 5 år sedan Svenskt Vatten arrangerade sin första forsknings- och innovationskonferens för hållbara vattentjänster. Den 8-9 december är det dags igen.

 • NORDIWA wastewater conference in Göteborg 28-30 September 2021

  Leading Nordic event for water professionals. Last date for submitting abstracts 15 January 2021.