Juridisk rådgivning för medlemmar - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Juridisk rådgivning för medlemmar

Du som arbetar i en kommunal VA-organisation och har en juridisk fråga kan boka in en tid med våra jurister. Juridisk rådgivning ges exklusivt till Svenskt Vattens kommunala medlemmar och är en av våra populäraste medlemstjänster. Våra jurister är specialiserade på VA-juridik och kan ge svar eller vägledning rörande vattentjänstlagen och närliggande frågor.

Juristerna lägger upp tider två till tre veckor i förväg. Om du inte ser några tider på webbsidan för bokning är alla tider bokade, försök då vid ett senare tillfälle.

Rådgivningen kostar 1 500 kronor exklusive moms per timme. När du har bokat en tid innebär det att du godtagit att Svenskt Vatten debiterar medlemmen juristens tid för rådgivningen. Tid som debiteras avser tid för förberedelse och eventuell genomgång av dokument inför mötet samt mötestid.

Onlinebokning

Så här går det till:

1. Hitta en ledig tid.

2. Klicka på tiden och fyll i dina uppgifter. Beskriv kortfattat din fråga. Ange även om du vill ha rådgivningen via Teams och ange i så fall den eller de mailadresser som juristen ska bjuda in till mötet.

3. Om det behövs dokument som underlag för rådgivningen så mejlar du dem till juristen@svensktvatten.se
Eventuellt underlag bör skickas i samband med att du bokar en tid. 

4. En av våra jurister ringer upp via telefon eller Teams vid den bokade tiden. Vid mötet går du och juristen igenom din fråga. Rådgivningen är muntlig.

5. Fakturan skickas sedan med referensnumret (som du angav vid bokningstillfället) till ert Företag som E-Faktura. Kontrollera gärna med er ekonomiavdelning vad som krävs hos er.