Juridisk rådgivning för medlemmar - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Juridisk rådgivning för medlemmar

Du som arbetar i en kommunal VA-organisation och har en juridisk fråga kan boka in en tid med våra jurister. Juridisk rådgivning ges exklusivt till Svenskt Vattens kommunala medlemmar och är en av våra populäraste medlemstjänster. Våra jurister är specialiserade på VA-juridik och kan ge svar eller vägledning rörande vattentjänstlagen och närliggande frågor.

Juristerna lägger upp tider några veckor i förväg. Om du inte ser några tider på webbsidan för bokning är alla tider bokade, försök då vid ett senare tillfälle.

Rådgivningen kostar 1 500 kronor exklusive moms per timme. När du har bokat en tid innebär det att du godtagit att Svenskt Vatten debiterar medlemmen juristens tid för rådgivningen. Tid som debiteras avser tid för förberedelse inför mötet, mötestid och vid behov efterarbete.

Onlinebokning

Så här går det till:

1. Hitta en ledig tid.

2. Klicka på tiden och fyll i dina uppgifter. Beskriv din fråga på ett klart och tydligt sätt. Rådgivningen sker via Teams så du behöver ange den eller de mailadresser som juristen ska skicka inbjudan till.

3. Om det behövs dokument som underlag för rådgivningen så mejlar du dem till juristen@svensktvatten.se
Eventuellt underlag bör skickas i samband med att du bokar en tid. 

4. Vid mötet går du och juristen igenom din fråga och du får svar och rådgivning kring de frågor du skickan in i bokningen. Rådgivningen är muntlig.

5. Fakturan skickas sedan med det referensnummer (du angav vid bokningstillfället) till er som e-faktura. Kontrollera gärna med er ekonomiavdelning vilka uppgifter som behöver anges.