Hoppa till huvudinnehåll

Juridisk rådgivning

För tillfället är Svenskt Vattens juridiska rådgivning pausad då vi under hösten 2022 rekryterar nya jurister. Till dess kan vi dessvärre inte erbjuda juridisk rådgivning utan hänvisar till marknadens jurister med kunskap om VA-juridik.

Du som arbetar i en kommunal VA-organisation och har en juridisk fråga kan boka in en tid med våra jurister. Juridisk rådgivning ges exklusivt till Svenskt Vattens kommunala medlemmar och är en av våra populäraste medlemstjänster. Våra jurister är specialiserade på VA-juridik och kan ge svar eller vägledning rörande vattentjänstlagen och närliggande frågor.

Juristerna lägger upp tider två till tre veckor i förväg. Om det inte finns några tider lediga betyder det att tiderna bokats.

Rådgivningen kostar 1500 kronor ex. moms per timme. En inbokad tid innebär att du vet när du kan förvänta dig svar på din fråga.

Om du vill boka en ledig tid för rådgivning gör du så här:

1. Hitta en ledig tid

2. Klicka på tiden och fyll i dina uppgifter, beskriv ditt ärende. Ange även om du vill ha rådgivningen via Teams och ange i så fall de mailadresser som juristen ska bjuda in till mötet.

3. Vill du på förhand skicka dokument som underlag för rådgivningen så skickar du dem till juristen@svensktvatten.se. Beroende på frågeställningens omfattning och karaktär önskar vi få underlaget i god tid inför rådgivningen. 

4. En av våra jurister ringer upp via telefon eller Teams vid den bokade tiden.

5. Fakturan skickas sedan med referensnumret (du angav vid bokningstillfället) till den adress du meddelade när du bokade. Kontrollera med er Ekonomiavdelning om sådant krävs.

OBS - det går inte att boka juridisk rådgivning under hösten 2022

Rådgivningen inkluderar förberedelsetid, telefonsamtal samt eventuellt skriftligt svar i de fall så önskas och debiteras per timme efter överenskommelse. Beskriv gärna ditt ärende eller fråga så utförligt som möjligt så att juristerna kan förbereda sig på bästa sätt. 

Juridisk rådgivning pausad hösten 2022

För tillfället är Svenskt Vattens juridiska rådgivning pausad då vi under hösten rekryterar nya jurister. Till dess kan vi dessvärre inte erbjuda juridisk rådgivning utan hänvisar till marknadens jurister med kunskap om VA-juridik.