Vattenstämman - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Vattenstämman

I maj varje år anordnas Vattenstämman av Svenskt Vatten. Stämman hålls på olika platser i Sverige som uppfyller satta möteskriterier. Den första Vattenstämman genomfördes redan 1962 och har sedan dess vuxit och utvecklats.

Under två dagar håller Svenskt Vatten plenarföreläsningar. I anslutning till mötet hålls en större utställning med företag och forskningskluster. Ett socialt program ingår där deltagarna bjuds in till studiebesök, mingel och bankettmiddag. Vattenstämman 2024 hölls i Göteborg. 

Kommande vattenstämmor

2025 Jönköping 12-14 maj 

2026 Malmö 18-20 maj

Vill din kommun stå värd för Vattenstämman 2027?

I maj tar hela VA-Sverige sikte på västkusten när Mölndal, Härryda och Kungsbacka står för värdskapet tillsammans med oss på Svenskt Vatten under årets Vattenstämma  Redan nu finns det möjlighet att ansöka om att vara värd för stämman år 2027 – ett ypperligt tillfälle att visa upp din kommun, VA-verksamhet och hjärtefrågor! Vattenstämman är en självklar mötesplats för vatten-, miljö- och samhällsfrågor som alltid lockar många deltagare och främjar samverkan. Nu kan alltså din kommun spela en nyckelroll i arrangemanget år 2027.

Missa inte den fina möjligheten att ansöka om att stå som värd för Vattenstämman 2027 tillsammans med Svenskt Vatten. Senast den 15 mars behöver vi er ansökan!