En känsla av att komma hem för Svenskt Vattens nya projektledare - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

En känsla av att komma hem för Svenskt Vattens nya projektledare

Det har gått åtta år sedan Maria Wedberg senast arbetade på Svenskt Vatten. Nu gör hon en efterlängtad återkomst. Redan den 12 februari kliver hon in i rollen som senior projektledare för utbildning och konferens och stärker vårt medlemserbjudande med sin breda erfarenhet inom såväl kurs- som konferensområdet.

– Det känns lite som att komma hem, faktiskt. Det är en väldigt positiv känsla, säger Maria.

I entrén till Svenskt Vattens kansli möts man av en fotovägg. Bilden är tagen alldeles i närheten av Maria Wedbergs bostad – och fotografen är ingen mindre än hennes man. Inte konstigt då att hon beskriver en känsla av att komma hem när hon nu återvänder till Svenskt Vatten i rollen som senior projektledare för konferens och utbildning. Mellan 2008 och 2016 ledde hon projekt och koordinerade kurser och events hos oss, bland annat var hon drivande i införandet av bokningssystemet Trippus vilket vi fortfarande använder.

Strukturerad estet med stor samarbetsvilja

I grund och botten är Maria utbildad florist och det var inom det yrket hon inledde sin yrkesbana. Sedan hon lämnade Svenskt Vatten har hon fortsatt att utveckla sin yrkesskicklighet och vidareutbildat sig till mästarflorist. Man kan lugnt säga att hennes estetiska och kreativa sida är framträdande. Samtidigt är struktur och organisation något hon såväl behärskar som eftersträvar, något som ytterligare tilltagit i tjänsten som projektledare på Grand Travel Group.

– Under mina år där har jag jobbat med kongresser och både mindre och större möten. Jobbet har varit från ax till limpa – allt ifrån budget till aktivitets- och programsättning, berättar Maria.

Hon beskriver arbetsuppgifterna som breda. Organisationen verkar även som resebyrå med bland annat ett flertal svenska idrottsförbund som kunder och bredden på uppdragen har bland annat lett till att Maria har agerat reseledare under hockey-VM i Finland.

Nyfiken och samarbetsvillig

Att kavla upp ärmarna och göra en insats där det behövs sitter i ryggmärgen för Maria. En av de avgörande faktorerna för valet att återvända till Svenskt Vatten var synen på samarbete.

– Jag trivs med att arbeta med olika människor. I min senaste tjänst har jag själv haft hand om systemen och uppbyggnad av eventen, därför känns det lockande att komma till en arbetsplats där man bygger tillsammans, förklarar hon.

Utöver stora samarbetsytor nämner Maria Svenskt Vattens uppdrag som en starkt bidragande faktor till beslutet att kliva in i rollen som senior projektledare. Hon ser stora möjligheter att genom sina insatser bidra till det viktiga uppdraget. När förfrågan om tjänsten på Svenskt Vatten dök upp krävdes det alltså ingen större övertalning. Utöver samverkan, gemenskap och uppdraget lockades hon av de nyheter hon följt från sidlinjen. Hon nämner bland annat den digitala omställning som gjorts sedan pandemin, men på frågan om vad som lockade mest har hon ett självklart svar.

– Det är helheten. Att få komma in och lära känna alla nya ansikten och upptäcka vad som har hänt sedan jag lämnade. Det känns som Svenskt Vatten har gjort en spännande resa, inte minst under pandemin, så jag är jättenyfiken på att komma tillbaka, avslutar hon.