Hoppa till huvudinnehåll

Kunskap och samverkan: digitala träffar för VA-kommunikatörer

För att ge fler kommunikatörer på såväl stora som små VA-organisationer möjlighet att stötta varandra och ta del av aktuella ämnen, bjuder vi in till en serie om tre digitala träffar under 2022. Det rör sig om korta, koncisa och kostnadsfria seminarium: 45 minuter per tillfälle.

Jobbar du med kommunikation inom en VA-organisationen? Då är du välkommen till ett forum utformat särskilt för kommunikatörer inom Svenskt Vattens medlemsorganisationer. Under det övergripande temat ”Det är bara vatten. Det allra viktigaste vi har.” har vi valt ut en rad viktiga ämnen som berör det dagliga kommunikatörsarbetet. 

Inom detta forum delar vi erfarenheter, lär oss om nya verktyg som underlättar kommunikationen, vässar budskapen tillsammans och blickar framåt för att förstå hur vårt uppdrag påverkas av exempelvis nya direktiv. Kort sagt: under dessa seminarium hjälps vi åt att göra ett bättre jobb genom att ta stöd av varandra, något vi vet att våra medlemmar efterlyser. 

Utöver de digitala träffarna, bjuder vi även in kommunikatörerna i våra medlemsorganisationer till Kommunikationskonferensen 2022 då vi ses på plats i Stockholm 27–28 september.

Digitala seminarium

Du anmäler dig till varje tillfälle separat genom att följa länkarna nedan.

5 april
Hur mycket vatten får plats hos dig? Kommunikation om skyfallshantering
VA SYD berättar om satsningen på praktisk klimatanpassning.
Seminariet har redan ägt rum.

24 maj 
Nytt kommunikationskoncept för framtidens VA-kostnader
Branschgemensamma budskap för att förklara och få förståelse för höjda VA-kostnader. Seminariet har redan ägt rum. 

11 oktober
Hur påverkar dricksvattendirektivet VA-kommunikationen?
Tips och tricks för att införliva det nya direktivet i kommunikationsarbetet.
Anmäl dig här