Materialet till hållbar vattenanvändning - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Materialet till hållbar vattenanvändning

Grundtanken med materialet är att förenkla kommunikationen om hållbar vattenanvändning för VA-organisationer och kommuner. De som köper in sig står som avsändare av budskapet och materialet kan anpassas med egen logotype.

Materialet är utformat för att skapa en enhetlig känsla, oavsett vilken kommun eller VA-organisation som är avsändare. För dig som redan är med i konceptet finns svar på de flesta frågor i användarmanualen som ligger i mediebanken

För den organisation som vill gå med, gäller följande:

  • Ni får tillgång till mer än 130 tematiska bilder, copytexter och filmer. Det finns även råmaterial, som bilder anpassade för tryck och sociala medier samt filmer.
  • Om ni vill anpassa råmaterialet till andra format eller med den egna logotypen, står det er fritt och detta görs till egen kostnad.
  • Materialet kan användas under hela året för att öka kunskapen om vattnets värde och hur vattnet kan användas hållbart.
  • Vi har även tagit fram ett årshjul med bild- och textförslag för inlägg på sociala medier.
  • Det finns också material som kan användas för att snabbt kommunicera kritiska lägen och vattenbrist.

Tillgång via mediebanken

När ni bestämt er för att vara med i konceptet, anmäler ni er här. Efter betalning, får ni ett välkomstmejl med login och instruktioner för att börja använda mediebanken. Här ligger allt material som ni enkelt kan ladda ner och spara.