Boverket

Boverket är nationell myndighet för bland annat byggande och boende. Boverket har en viktig roll bland annat när det gäller installationer i fastigheter och förebyggande av problem med dricksvattenkvalitet i fastigheter.

"Boverket är nationell myndighet för samhällsplanering, stadsutveckling, byggande och boende. Vi arbetar på uppdrag av riksdag och regering för att människor ska få möjlighet till ett bra vardagsliv i ett hållbart samhälle." (från Boverkets hemsida)

Boverket och dricksvattenförsörjningen

För dricksvattenförsörjningen har Boverket en roll när det gäller installationer i fastigheter. VA-huvudmannen har ansvaret för den allmänna VA-anläggningen, som sträcker sig fram till en fastighets förbindelsepunkt. Hur en fastighets VA-installation ska utföras regleras i Boverkets byggregler. I byggreglerna finns bestämmelser gällande VA-installationer för tappvatten och avloppsvatten i avsnitt 6.6.

Boverkets byggregler bygger på ett antal lagar och förordningar:

  • Plan- och bygglag (1987:10)
  • Plan- och byggförordning (1987:383)
  • Lag (1994:847) om tekniska egenskapskrav på byggnadsverk, mm
  • Förordning (1994:1215) om tekniska egenskapskrav på byggnadsverk mm

Fakta om dricksvatten
Läs mer om världens viktigaste livsmedel - dricksvatten!
Stäng

Vad är detta?

Här kan du enkelt tipsa andra om intressanta saker. DIGG är en sajt där du som inloggad användare kan tipsa och rösta på andras tips. Flest röster hamnar högst upp på sajtens förstasida. FACEBOOK är ett community där du kan dela innehållet med dina vänner. DEL.ICIO.US är en bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst.

Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Kontakt