Hoppa till huvudinnehåll

Säg hej till Agneta Leander

Hej Agneta Leander, berätta vad du gör!
Jag jobbar som miljöingenjör på VA SYD. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är uppströmsarbete men jag jobbar även med nedströmsarbete, upphandlingar och avtal. I år har jag jobbat här i 10 år, lika länge som VA SYD har funnits. Jag är också representant i Revaq styrgrupp.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det jag tycker är bäst med mitt jobb är att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle och samtidigt vara inom en bransch med hög samhällsnytta. Jag brinner för kretsloppsfrågor framför allt i ett globalt perspektiv. De kommande åren har vi många utmaningar framför oss. 

Du är flitig deltagare på Borgeby Fältdagar, vad utmärkte årets mässa?

Jag upplevde att det var fler yrkesgrupper. Många var nyfikna och intresserade av vårt arbete. Jag har varit där i stort sett varje år de senaste 10 åren. Vi stod i Revaqs monter och hade möjlighet att prata om kretslopp, uppströmsarbete, nedströmsarbete, miljönytta och slamspridning.

Borgeby fältdagar är ett fantastiskt tillfälle att prata om vårt viktiga arbete men också ett forum för nätverk och dialog med andra aktörer. Nästa år är Borgebys tema potatis och vatten och självklart skall så många som möjligt av oss inom VA-branschen vara på plats i montern. Tillsammans gör vi nytta.