Hoppa till huvudinnehåll

Kommunikationswebinar 2021

Tisdagen den 19 januari 2021 bjuder Svenskt Vatten in till Kommunikationswebinar.

Preliminärt program 

Kampanjåret 2021 hos Svenskt Vatten 
2020 var året då vi alla ställde om. Hur ser kampanjåret 2021 ut hos Svenskt Vatten? Sofia Barré, Kommunikationschef på Svenskt Vatten går igenom vad som är på gång 2021.

Hållbar vattenanvändning
Våren 2018 drabbades Sverige av svår torka. För många VA-organisationer blev det första gången budskapet om att spara på vatten behövde kommuniceras ut till allmänheten. Nu är ett nytt nationellt koncept på väg att tas fram där vi som bransch kan kommunicera enhetligt. 

Den poppigaste* rapporten
Du vet det redan och nu gäller det bara att kunna förmedla det till andra: Årets kanske viktigaste rapport har kommit och nu gäller det att kommunicera smart. Låt inte politiker, styrelsemedlemmar och andra intressenter gå vilse ibland begrepp som VA-taxa, investeringstakt och återanskaffningsvärde.
Poppigaste* fritt för tolkning men förslagsvis rapportens nyckelord: personal-organisation-pengar.

Investeringar i storformat- Stockholms framtida avloppsrening  
Inom stora infrastrukturprojekt omfattar många strategiska delar. Förståelse för att kommunikation måste vara med i ett tidigt skede när projektet planeras och skapa en öppen och transparent kommunikation till medborgare och beslutsfattare är av största betydelse för resutlatet. Kommunikation är också en strategisk framgångsfaktor genom hela projektet.

När den inställda planen blev en möjlighet 
2020 har kantats av inställda studiebesök, avbokade skolmässor och andra tappade tillfällen för oss att träffa den yngre generationen. Kan vi träffas ändå och hur? Hör en rad exempel på kollegor som genom teknik och på andra sätt lyckats hålla kontakten med den kanske viktigaste målgrupper i beteendefrågor - barn och unga.

Mer information och anmälan 

Ta del av ett detaljerat program och anmäl dig här
Webinariet håller på mellan kl. 09.00-12.00 med reservation för viss tidsjustering. 
Från 8.30 - Teknik check och digitalt fikamingel

Har du frågor gällande anmälan, kontakta oss gärna på kursbokning@svensktvatten.se

Moderator 

Gunilla Hultgren Karell var juryns ordförande under Kranvattentävlingen 2020. Gunilla är sedan många år en flitigt anlitad vinskribent och skriver för ett antal tidningar som Expressen, Allt om Mat och tidningen Land. Under fem år syntes hon även som matlagare och vintipsare i SVT Gomorron Sverige. Med en smaksäker jury som hon handplockat ansvarade Gunilla för juryarbetet.

Genom att delta på samtliga delfinaler runtom i Sverige fick Gunilla träffa 104 av er medlemmar och fick därmed en god inblick i möjligheter och utmaningar i vattenfrågor. Med en varm, positiv och humoristiskt touch har Gunilla ödmjukt tillgängliggjort våra frågor mot en breddare allmänhet. Värdet på kranvattnet i samklang med Kranmärkt har tack vare gott samarbete mellan juryn, deltagande kommuner och Svenskt Vatten fått en enorm spridning runt om i vårt avlånga land