Välkomstmingel & studiebesök måndagen den 21 maj - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Välkomstmingel & studiebesök måndagen den 21 maj

Helsingborgs stad och NSVA bjuder på välkomstmingel och studiebesök. Varmt välkommen!

Dunkers kulturhus till höger i bilden. Foto: Helsingborgs stad

 • Välkomstmingel kl 18.30 - 22.00Dunkers kulturhus, Adress: Kungsgatan 11 (gångavstånd från Helsingborgs Central stn.)

  När du anländer till Dunkers hälsas du personligen välkommen av NSVAs styrelse och ledningsgrupp. Längre in i huset finns tre likadana bufféstationer som är anpassade för allmänätare, vegetarianer, veganer samt laktos- och glutenallergiker.

  Under minglet kan du besöka NSVAs montrar med följande innehåll:

  • Helsingborgs nya vattentorn där första spadtaget tas den 3 april. Vi bygger för framtiden och har ett nytänk kring hur ett vattentorn kan se ut.
  • Överbyggnad av det centralt placerade reningsverket i Helsingborg. Överbyggnaden är en förutsättning för att den nya stadsdelen Oceanhamnen ska kunna byggas. Se även Recolab - en unik kombination av showroom, utvecklingsanläggning och testbädd. Ta också del av det nya sorterande avloppssystemet Tre rör ut.
  • Projekt Helsingborg mätning 2020. Regn- och bräddmätning; hur ser det ut i en mätbrunn och hur ser en regn- och bräddmätare ut?
  • Se utställningen Klimatexperimentet med Bigert & Bergström som är exklusivt öppen för oss vattenminglare. Konceptuell konst med fokus på klimat och hållbarhet med spännande installationer.

  Välkommen!

 • 3 Studiebesök:
  • NSRs återvinningsanläggning och Vera Park - industripark och utveckling.Besöket inleds med en presentation av och med NSR (Helsingborgs återvinningscentral) och hur de arbetat med att skapa en industripark där företag etablerat sig för att omsätta avfall som nya resurser. Du får också höra om NSRs stolta tradition att ligga i framkant inom avfallsforskning. Efter det blir det busstur på anläggning med guide. 50 besökare som är antal sittplatser i bussen.
   Starttid: Bussen avgår kl 13.30 och du är åter senast kl 16.20 vid Knutpunkten.
   Mötesplats: Knutpunkten, Helsingborgs centralstation, vid bussplats nr 5. Bussen är märkt med NSVA.
   Maxantal:
   50 personer.

  • Tura Helsingborg-Helsingör med föreläsning ombord. Möjlighet att gå av i Helsingör.
   Oceanhamnen är en ny stadsdel som växer fram på gammal industrimark med helt ny teknik för avloppsvatten i centrala Helsingborg. Marinette Hagman, Utvecklings- & Forskningsansvarig, och Hamse Kjerstadius Utvecklingsingenjör, båda NSVA, berättar om detta under en klassisk dubbeltura med Scandlines färja Tycho Brahe, och du kommer att se området som ska bebyggas från havet. På tredje turen kan du välja att gå av i Helsingör och ta en senare färja tillbaka.

   Magnus Jälminger, styrelseordförande NSVA, berättar om samarbetet mellan kommunerna och NSVA.
   Starttid/ankomsttid: Kl 13:15 för utdelning av biljett och kl 13:45 avgår färjan. Ankomsttid: 16:15.
   Mötesplats: Färjan avgår från Knutpunkten, Helsingborgs centralstation  
   Maxantal: 80 personer.

   OBS! Du behöver ha med dig legitimation eller pass annars släpps du inte ombord.

  • Busstur genom Helsingborg med fokus på dagvattensystem.
   Via buss får du en rundtur hur Helsingborgs Stad dagvattensystem ser ut och beskrivning om framtida investeringar. Turen går även ut till Påarp, en förort till Helsingborg, för att visa hur dagvattensystem har integrerats i befintlig gatubild. Åsa Peetz, avdelningschef Ledningsnät & Projekt, och Sofia Dahl, Specialist hydraulisk modellering, båda NSVA, är dina guider.
   Starttid/ankomsttid: kl 14:00/16:00
   Mötesplats:
   Knutpunkten, Helsingborgs centralstation, vid bussplats nr 5. Bussen är märkt med NSVA.
   Maxantal: 50 personer.