Föreläsare - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsare

Om konsten att förbereda sig för det okända – Daniel Lindén från Kairos Future
Daniel Lindén är seniorkonsult på Kairos Future och arbetar främst med att utforma och leda processer inom omvärldsanalys, scenarioplanering, strategiutveckling och
innovation. Han är också en mycket uppskattad föreläsare och utbildare, och leder flera av kurserna hos Kairos Academy.

Daniel är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg med inriktning mot ekonomi- och verksamhetsstyrning. Han har spenderat en del av sin utbildningstid i Asien och talar kinesiska.

Hur påverkar digitaliseringen kommunikation och hur kan vi använda LinkedIn bättre? Brit Stakston, Digital mediestrateg
Brit kommer att inspirera oss i syfte att kunna utveckla vår digitala kommunikation. Tillsammans med Brit får vi en fördjupad bild av hur digitaliseringen av kommunikation erbjuder oanade möjligheter att komma våra olika målgrupper närmare. Genom en tydlig bild av hur ekosystemet av medier ser ut idag får vi nya perspektiv på våra möjligheter med att nå ut längre och än bättre. Brit resonerar också om hur vi kan använda det stora intresset för hållbarhet som plattform för synliggöra vår bransch. Vi kommer att få veta mer om hur man använder LinkedIn för att attrahera nya medarbetare och samtidigt bygga varumärket och bli en attraktiv arbetsgivare.

Med gedigen erfarenhet från PR och kommunikation är Brit en av de främsta inom digital kommunikation. Hon kommer att inspirera oss till utveckling av våra digitala medier. Tillsammans med Brit får vi fördjupade kunskaper om hur vi kan dra nytta av hur stor del av människors liv som idag handlar om kommunikation. 

Med en fot i kommunikationsbranschen och en i mediebranschen är det här en strateg med enorm bredd i frågor om digitala medier.

Om kraften i att leda en organisation genom kultur - Och om mötet mellan introverta och extroverta personlighetstyper. Linus Jonkman HR-chef på Prisjakt 
Den gamla synen på vad en medarbetare är och vad denne drivs av ifrågasätts allt oftare. De bolag som var drömarbetsplatser på 90-talet men som inte förändrat sin personalpolitik blir omkörda av moderna motsvarigheter som ser på medarbetare och attraherar stjärnor på ett annat vis. Vi belyser varför företagskultur verkligen är en konkurrensfördel och varför engagemang kräver en stor förståelse för katter.

Dessutom, med värme och humor talar vi om skillnaderna på och likheten mellan personlighetstyperna extrovert och introvert och att mycket av den friktion vi upplever i våra liv, både i yrkeslivet och privat, har sin botten i motsättningar mellan dessa båda biologiskt hårdkodade läggningar.

Linus Jonkman är HR-chef på Prisjakt och även föreläsare och författare (Introvert: den tysta revolutionen och Själv: kraften i egentid). Psykologi och filosofi är hans hjärteämne och han är fascinerad av allt det där mjuka som i slutändan blir det där hårda.

Så här gjorde vi för att implementera Employer Branding hos oss, Elin Bäckman och Cecilia Bergstén från Vakin
Vakin har 2019 representerat Sverige i Winnovators, som arrangeras av WaterAid. Där bidrar lag över hela världen till att lösa verkliga problem inom vatten och sanitet genom idéer, innovationer, kommunikation och välgörenhetsarbete. Samtidigt utvecklas medarbetarnas som individer och lag. Elin Bäckman kommunikatör och Cecilia Bergstén, Hr Strateg på Vakin berättar om hur arbetet med tävlingen har stärkt arbetsgivarvarumärket. Vakins insats prisades på en gala i London för bästa kommunikation i sociala medier.

Moderator Lena Lagestam 
Lena Lagestam är styrelseordförande Borlänge Energi ett bolag där hon tidigare varit kommunikationsansvarig. Med lång erfarenhet av både kommunikations- och energibranschen och med ett stort intresse för HR-frågor ser hon till att vi får ut det mesta av våra konferensdagar.

Se även