Vad hände på Rörnät & Klimat 18-19 januari - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Vad hände på Rörnät & Klimat 18-19 januari

Det 10:e årets konferens blev till följd av covidrestriktionerna ett helt digitalt arrangemang som följdes av ca 400 personer. Eftersom konferensen har etablerat sig som den stora mötesplatsen är det ändå viktigt att fronten på kunskapsläget i högaktuella frågor kan redovisas.

Det blev som vanligt en mötesplats med intressanta föreläsningar. Precis som tidigare år hade konferensen en bred målgrupp som riktar sig till både till de som jobbar operativt med rörnät och de som jobbar med strategiska frågor/samhällsplanering. Vi hoppas att målet med RÖK, som är att ge inspiration och konkreta medskick som går att använda i den egna verksamheten, uppfylldes.

 

Annika Malm, Magnus Bäckström, Pär Dalhielm och Sofia Barré.

Vi har intervjuat en av moderatorerna, Annika Malm som hjälper oss att sammanfatta konferensens innehåll.

Du kan även se filmen här

Under de två dagarna så föreläste ett 40-tal personer under olika teman. Det var tre pass varje dag med presentationer på olika teman såsom Framtid, Forskning, Underhåll/Förnyelse, Juridik, Klimatanpassning och Läckage. Digitalisering inom VA var ett återkommande ämne inom flera teman. Då Svenskt Vatten under det senaste året publicerat rekordmånga publikationer presenterades även flera exempel på tillämpning av dessa.

Filmklippet som spelades under pauserna handlar om hållbar vattenanvändning. Det finns fortfarande möjlighet att gå med.

RöK 2023
Kommer att genomföras 21-22 mars, 2023 på Gothia Towers i Göteborg. Skriv in det redan nu i din kalender!