Nu är Svets-utbildningen godkänd enligt EWF - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Nu är Svets-utbildningen godkänd enligt EWF

Svenskt Vattens Stum- och elektrosvetsning av PE-rör är nu godkänd av Svetskommissionen. Det innebär att den följer utbildningsriktlinjen från European Welding Federation och att deltagarna nu kan få det EWF-certifikats som krävs.

Utbildningen har granskats av Svetskommissionen klarat de höga krav som ställs i EWF-guideline för att bli godkänd enligt utbildningsriktlinjen EWF 581 från European Welding Federation. Kraven på att de som utför PE-stum och elektrosvetsning ska ha EWF-certifikat ställs i AMA Anläggning 2020 som lägsta krav i branschen i stort.

Utbildningen har utvecklats i samarbete med NPG, Nordiska Plaströrsgruppen.

- Med de nya kraven i AMA Anläggning 20 så kändes det naturligt för oss på NPG att höja vår tidigare utbildning till en ny nivå och fortsätta att erbjuda Svenskt Vatten och dess medlemmar utbildning som matchar nya ställda krav, Henrik Oxfall, NPG Sverige.

Gediget kunskapsbevis för erfarna svetsare
Kursen vänder sig till deltagare med 2-års erfarenhet av PE-svetsning.

- Kursupplägget med totalt fyra dagar, varav tre dagar utbildning och en dag för examination, gör att alla hinner med att lära sig både teori och praktik ordentligt, säger kursledaren Henrik Carlsson.

Därmed får de kursdeltagare som klarar de teoretiska och praktiska kunskapsproven ett bevis på att kunskaperna ligger på samma nivå som krävs i resten av Europa.

Under hösten
Om restriktionerna tillåter öppnas kurstillfällen under hösten upp för bokning inom kort.

Läs mer om utbildningen och anmäl ditt intresse här.