Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt Vatten söker projektledare till Beställargrupp för minskade utsläpp av läkemedelsrester, mikroplaster och andra föroreningar via avloppsreningsverk

Är du intresserad av att arbeta djupare inom området avancerad rening på svenska avloppsreningsverk? Vi söker nu en ny projektledare hos någon av våra medlemmar som tillsammans med oss på Svenskt Vatten ska driva arbetet inom beställargruppen för minskade utsläpp av läkemedelsrester, mikroplaster och andra föroreningar via avloppsreningsverk.

Bakgrund

Naturvårdsverket har i uppdrag att fram till 2023 fördela bidrag för att genomföra åtgärder som syftar till att förbättra vattenmiljön. Som en del i detta uppdrag har Naturvårdsverket de senaste tre åren beviljat medel till Svenskt Vatten för att driva beställargruppens arbete.

Beställargruppens uppdrag är att underlätta införandet av avancerad rening på svenska avloppsreningsverk. Genom att gruppen snabbt kan förmedla kunskap, erfarenheter och nätverk kan VA-organisationerna bli bättre beställare och leverantörerna kan utveckla nya lösningar. Målet är att nya kostnadseffektiva lösningar med hög reningsgrad och driftsäkerhet utvecklas, introduceras och sprids på marknaden.

Beställargruppen leds genom ett sekretariat på Svenskt Vatten. Svenskt Vatten lånar in en projektledare från en medlem, som arbetar ca 15% med att projektleda arbetet inom beställargruppen. Svenskt Vatten ersätter projektledarens VA-organisation ekonomiskt för de timmar projektledaren arbetar åt Svenskt Vatten.

För mer information om beställargruppens arbete; se här.

Förutsättningar

Vi söker en person sin kan leda arbetet inom beställargruppen, med start från 1 januari 2022. Har du tidigare erfarenhet av avancerad rening vid avloppsreningsverk är det en fördel, men det är inget krav.

Som projektledare för beställargruppens arbete kommer du utvecklas kunskapsmässigt inom området sam ta del av nya nätverk för dig och din hemmaorganisation. Vinst för dig, din organisation och VA-Sverige. Du kommer i huvudsak att kunna arbeta på distans men vid några tillfällen kommer du att hälsa på oss på kontoret i Alvik, Stockholm.

Vi vill verkligen uppmana att lämna intresseanmälan, även om du idag är osäker på förutsättningar och upplägg. Det har vi chansen att prata närmare om i den fortsatta processen.

Vi vill gärna ha din intresseanmälan senast 20 november. Skicka din intresseanmälan till klara.westling@svensktvatten.se

Kontakt för mer information: