Hoppa till huvudinnehåll

Projektledare Public Affairs

Svenskt Vatten söker Projektledare Public Affairs. Tillsammans med våra sakområdesexperter och medlemsorganisationer ska du driva och utveckla Svenskt Vattens påverkansarbete mot beslutsfattare och media.

Arbetsområden 
Tillsammans med våra sakområdesexperter och medlemsorganisationer ska du driva och utveckla Svenskt Vattens påverkansarbete mot beslutsfattare och media. Identifiera, ta kontakt och lära känna de viktigaste opinionsbildarna i relevanta frågor.

Utveckla, formulera och koordinera Svenskt Vattens interna och externa budskap i position papers och för seminarier, presentationer, pressmeddelanden, artiklar, nyhetsbrev, yttranden, myndighetsinlagor och andra kanaler.

Enskilt eller tillsammans med andra företräda Svenskt Vatten och dess budskap och värderingar i förekommande sammanhang, tal och skrift. 

Kompetens och bakgrund 
Vi tror att du är relativt nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet från branschorganisation, pr-byrå, politiskt styrd verksamhet eller liknande. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att planera och genomföra framgångsrika projekt. Din akademiska bakgrund är förmodligen inom nationalekonomi, statskunskap eller kommunikation. Har du partipolitisk erfarenhet så är det meriterande.

Det är viktigt att samhällsbyggnad, politik, miljö och klimat är frågor som intresserar och engagerar dig. Som person är du handlingskraftig och lösningsorienterad. Du är lätt att umgås med och är bra på att knyta och hantera många och varierande relationer. Du arbetar snabbt, är analytisk och har mycket god förmåga att tänka strategiskt.

Du är en mycket god skribent både på svenska och engelska och är bekväm med intervjuer och att tala inför större grupper.

Svenskt Vatten 
Svenskt Vatten är branschorganisationen för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag – VA-organisationerna. Svenskt Vattens vision är att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster.

I syfte att nå visionen ska branschorganisationen med sin spetskompetens aktivt företräda och vinna gehör för medlemmarnas intressen i nationella och internationella sammanhang samt bidra till medlemmarnas utveckling.

Tjänsten och ansökan 
Det här är ett mycket viktigt arbete för framtiden. Kan det finnas något mer värt att värdera än det ovärderliga – vattnet Vårt kontor är beläget vid Alviks Strand i Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.svensktvatten.se

Skicka ansökan till kommunikationschef Dan Löfgren, dan.lofgren@svensktvatten.se eller 070 7441789 och kontakta honom eller VD Pär Dalhielm 070 3954102 för mer information om arbetet. Vi arbetar löpande med rekryteringen så skicka gärna in din ansökan så snart som
möjligt.