Räkna på anläggningsprojekt och möts på klimatkonferens - Svenskt Vatten Hoppa till huvudinnehåll

Räkna på anläggningsprojekt och möts på klimatkonferens

Årets agenda för Klimatneutral VA-bransch börjar fyllas på. Bland aktiviteterna syns en ny utbildning inom klimatberäkning av anläggningsprojekt, bättre samverkansmöjligheter och en klimatkonferens i december.

Ny utbildning inom anläggningsprojekt

Nu har vi skrivit avtal med konsultbolaget COWI om en ny utbildning inom klimatberäkning av anläggningsprojekt. Det här är ett komplement till klimatberäkningar av driften och något som efterfrågats av ett flertal anslutna medlemmar. Utbildningen startar under våren med totalt sex utbildningstillfällen med sommaruppehåll emellan. Inom kort går vi ut med startdatum och anmälan – håll utkik!

Extra utbildningstillfälle om verktyget

Under 2023 genomförde vi, tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet, en serie välbesökta digitala utbildningar om det befintliga klimatberäkningsverktyget för driften. Vårens två första utbildningstillfällen blev snabbt fullbokade och nu släpper vi därför ytterligare ett datum: 19 april. Läs mer och anmäl dig här.

Bättre samverkansmöjligheter

Flera anslutna medlemmar har efterlyst enklare möjligheter att kunna samverka och byta erfarenheter brett. Inom kort kommer vi att skapa en yta i Teams som ska vara tillgänglig för alla anställda inom anslutna VA-organisationer.

Klimatkonferens i december

I september 2022 genomförde vi vår första Klimatkonferens. Nu är det alltså dags igen. Innehållet planeras för fullt tillsammans med referensgruppen och förhoppningen är att fylla dagen med intressanta programpunkter som hjälper VA-organisationerna framåt i klimatarbetet. Så fort vi spikat ett datum går vi ut med mer information.