Hoppa till huvudinnehåll

Kampanjer

Här hittar du information om aktuella och genomförda kampanjer. Allt materialet här får användas och spridas i era egna kanaler.

Våra kampanjer

 • Världstoalettdagen

  Den 19 november är det FN:s internationella världstoalettdag. I samband med det bedriver vi en kampanj mot att avloppen används som sopnedkast.

 • Boklansering av Vatten – om att värdera det ovärderliga

  Nu finns boken Vatten – om att värdera det ovärderliga ute till försäljning. Boken är en del i projektet Vattenresan och bjuder in dig som läsare att njuta av unika vattenmiljöer och reflektera kring värdet av rent, friskt vatten. Bilden ovan är Göta Älv, fotograf Mattias A. Klum.

 • Världsvattendagen

  Världsvattendagen instiftades av FN:s generalförsamling och sker den 22 mars varje år för att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. I år uppmärksammar vi Kranmärkt, vår egen hållbarhetsmärkning. Vi har tagit fram nytt kampanjmaterial för er att använda.

 • Biltvättarhelg 27-28 april 2019

  Biltvättar på gatan eller garageuppfarten förstör vår vattenmiljö. Med Biltvättarhelgen vill vi få fler att tvätta bilen på en biltvätt.

 • Exempel på kranmärkt

  Det finns många sätt att arbeta med kranmärkt, och många olika sorters verksamheter att kranmärka. Här kan du få inspiration av vad andra har gjort.

 • Kranmärkt

  Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Genom kranmärkningen visar man att man tar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

 • Silverkampanjen

  Spridningen av silver måste minska rejält. Därför vill vi sätta ljus på silverbehandling av kläder, som är en stor källa till utsläpp.

 • Kranvattentävlingen 2020

  2020 är det dags för Kranvattentävling igen. Då utser vi Sveriges godaste kranvatten. Syftet är att lyfta vårt vatten och de utmaningar vi står inför. Nytt för 2020 är att segrande kommunen, utöver ära och berömmelse, också vinner en PR-kampanj till ett annonsvärde om 250 000 kronor för att lyfta vattnet och vattenfrågorna.