Hoppa till huvudinnehåll

Dricksvattenteknik för miljö- och livsmedelsinspektörer

Detta är kursen för dig som arbetar som miljö- eller livsmedelsinspektör och vill få en grundläggande genomgång i dricksvattenteknik, begrepp och regelverk.

Kursen liknar till stor del Dricksvattenteknik - Introduktion, men i denna kurs har vi dragit ner på den tekniska biten och istället lagt fokus på vad du som inspektör kan behöva veta.

Innehåll

  • Allmänt om vatten
  • Normer och föreskrifter
  • Råvatten och dess egenskaper
  • Vattenreningsmetoder
  • Dosering
  • Kemikalier
  • Desinfektion
  • Ledningsnät
  • Reservoarer
  • Utrustning vid VA-verk
  • Analysering
  • Nya tekniker
  • Arbetsmiljö
  • Studiebesök på ett vattenverk

Kursen vänder sig till

dig som arbetar som miljö- och livsmedelsinspektör och som vill få en orienterande genomgång av hur dricksvatten produceras.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kurslängd och genomförande

Kurslängd är 3 dagar. Kursen genomförs 1 gång per år.