Hoppa till huvudinnehåll

På rätt plats - matchar arbetsgivare  med nyanlända samhällsbyggare

Är du arbetsgivare och på jakt efter samhällsbyggare? Eller är du nyanländ och har kompetens inom till exempel VA, VVS, bygg, stadsplanering, trafik eller lantmäteri? Då kan På rätt plats vara något för dig.

På rätt plats är Göteborgsregionens kommunalförbunds (GR) praktikprogram för nyanlända samhällsbyggare. Målet är att arbetsgivare ska få eftertraktad kompetens och att korta vägen till jobb på den svenska arbetsmarknaden.

Programmet innehåller praktik med stöd av en handledare minst tre dagar i veckan i tre till sex månader hos arbetsgivaren, kombinerat med regionala träffar och en kurs i yrkessvenska som GR ansvarar för. Målet är att praktikanten går vidare i någon form av anställning, utbildning eller fortsatt praktik efter att ha deltagit i programmet.

Under våren 2016 prövade GR modellen i ett mindre pilotprojekt som blev en succé. Av elva VA-ingenjörer gick åtta vidare i en fortsatt anställning, praktik eller utbildning.

På rätt plats delfinansieras av Länsstyrelsen och medverkande arbetsgivare och sker i samarbete med Arbetsförmedlingen, Validering Väst, Integrationscentrum i Göteborgs Stad, Campus Mölndal med flera.

För mer information., kontakta
Lisa Ström
Projektledare
Göteborgsregionens kommunalförbund
Telefon: 031–335 53 12
Sms: 0709–51 26 76
lisa.strom@grkom.se