Hoppa till huvudinnehåll

Jobbsprånget

Jobbsprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, och är ett praktikprogram med syfte att matcha arbetsgivares kompetensbehov med nyanlända ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer. Målet är att snabba på introduktionen till den svenska arbetsmarknaden genom att erbjuda fyra månaders praktikprogram.

Jobbsprånget samarbetar med Arbetsförmedlingen och är upptaget i regeringens satsning för integration fram till 2019. Cirka 100 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på 40 orter runt om i Sverige. Medverkan är kostnadsfritt.
Arbetsgivare tar gärna emot praktikanter, givet vår enkla modell, och uppskattar att vi arbetar nationellt och har hand om myndighetskontakterna. Varje arbetsgivare får en egen kontaktperson som stöttar ända tills praktiken är avslutad, säger verksamhetsansvariga Alexandra Ridderstad.
En majoritet av praktikanterna har efter pilotprojektet fått jobb, vilket naturligtvis är en framgång.
Syftet är att erbjuda en snabb introduktion till den svenska arbetsmarknaden. Även om anställning inte är huvudsyftet kan vi se att det blir resultatet, säger Alexandra Ridderstad.

Vill ni veta mer om och Jobbsprånget?
Kontakta:
Helena Gyrulf, IVA
helena.gyrulf@iva.se
070-786 72 02