Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt Vatten söker en driven kommunikatör

Svenskt Vatten söker en kommunikatör med ansvar för webb och tidning.

Webbansvarig och redaktör

Du har ett stort intresse för miljö-och samhällsfrågor. Vi tror att du känner stor entusiasm för att arbeta med de kommunala organisationer som levererar vårt viktigaste livsmedel – dricksvattnet – och hjälper till att hålla våra sjöar, hav och vattendrag rena. På vår kommunikationsavdelning får du arbeta med att företräda våra medlemmars intressen och bidra till deras utveckling. Du kommer att arbeta i en linjeorganisation och har tillgång till medarbetare med hög expertkompetens och även representanter för våra medlemmar.
Vill du göra en betydande insats för hälsa och miljö är Svenskt Vatten rätt arbetsplats för dig. Du kommer
arbeta med spännande arbetsuppgifter där din förmåga att nå fram med ett budskap kommer tydliggöras.

Vi söker

Vi söker en driven kommunikatör med ansvar för webb och tidning. Du har arbetat med projektledning, är en duktig skribent och tar gärna ett proaktivt grepp kring kommunikation i olika sammanhang. Inom ditt ansvarsområde ligger flera av våra strategiskt viktiga kommunikationsverktyg. Vår medlemstidning är en central informationskälla i branschen och behöver en driven projektledare liksom vår webb som årligen når över 200 000 besökare. Svenskt Vatten behöver ta nästa steg för att utveckla sin digitala kommunikationskompetens och har som ett led i det lanserat en responsiv webbplats. Du kommer att samordna kontorets innehållsarbete och göra regelbunden analys och utvärdering av trafiken med hjälp av vår webbyrå.

Tjänstresor kan förekomma. Du rapporterar till Svenskt Vattens kommunikationschef.

Utbildning och erfarenheter

Vi vill att du har en relevant högskoleexamen inom informationsbehandling, kommunikation och/eller media, eller motsvarande utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och vana att vara beställare av tjänster. Kunskap om vatten- och miljöarbete är meriterande. Vi ser gärna att du har en förståelse för på vilka grunder en politisk såväl som offentligt styrd verksamhet vilar. Som person har du ett utåtriktat och pedagogiskt sätt, tycker om att arbeta med fler uppgifter samtidigt och trivs med samarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi erbjuder dig ett intressant arbete med viktiga samhällsfrågor och ett flexibelt arbetssätt där du får utvecklas och ta mycket ansvar.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt
brev och meritförteckning. Ansökan skickar du via e-post till ansokankommunikator@svensktvatten.se. Sista ansökningsdag är 2016-06-30