Hoppa till huvudinnehåll

Inbjudan och program för Vattenresan

Nästa resestopp är Rättvik den 23 maj.

Vattenresan kommer till Rättvik, Dalarnas län den 23 maj. Då invigs naturreservatet Vattholmsskären av Staffan Müller, naturvårdsförvaltare på Leksand kommun, Eric Marcus, vinnare av Juniorvattenpris för sitt gymnasiearbete om skären samt vattenambassadör Mattias Klum.

Under båtresan till och från skären diskuterar inbjudna gäster lokala vattenfrågor som att ta rent vatten för givet, infrastruktur och planering för framtiden. Mattias Klum och representanter från Dala VA lyfter utmaningar som finns för hållbara vattenmiljöer och för in såväl nationella som internationalla perspektiv till dialogen. 

#Vattenresan Som vattenambassadör ger sig Mattias Klum ut på en resa genom Sveriges 21 län för att aktualisera den viktiga vattenfrågan, såväl lokalt som nationellt. Under ett år kommer Mattias att dokumentera vattnets olika uttryck under fyra årstider. Genom hans ögon möter vi vattnets världar i sjöar, åar och älvar, och njuter av exceptionella landskap. När resan är slut ges höjdpunkterna ut i en bok för att bjuda in läsaren att njuta av våra unika vattenmiljöer och reflektera kring värdet av rent, friskt vatten.

Frågor gällande Vattenresan generellt? Kontakta kristina.melander@svensktvatten.se
Mobil: 070-240 88 47