Hoppa till huvudinnehåll

Inbjudan och program för Vattenresan

I slutet av augusti har Vattenresan fyra täta stopp där de viktiga vattenfrågorna kommer att diskuteras.

29/8 fm Göteborg
Under en båttur på Göta älv - stadens råvattentäkt - samtalar Kretslopp och vatten Göteborgs stad och vattenambassadör Mattias Klum med byggföretagare, fastighetsägare, forskare, politiker och tjänstemän om vattnets betydelse och de lokala utmaningarna kring stadsplanering, klimat och skyfall. Slutet event*.

29/8 em Jönköping
Invigning av Brunstorps vattenverk i Huskvarna. Sedan va-verket togs i drift under 1950 talet har det under senare år genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad. Invigningen gästas av vattenambassadör Mattias Klum. Slutet event*.

30/8 Ljungby
Rent vatten är allt annat än en självklarhet. Ljungby kommun bjuder in till diskussion kring de viktiga vattenfrågorna tillsammans med vattenambassadör Mattias Klum. Tillsammans besöker gästerna också vattenkiosken där VA-renhållningsavdelningen informerar om vad de gör för att säkerhetsställa ett gott och friskt dricksvatten. Slutet event*. 

31/8 Örebro
Länsstyrelsen i Örebro län och vattenambassadör Mattias Klum välkomnar politiker och högre tjänstemän till ett strategisk samtal om dricksvatten och risken för torka när nederbörden uteblir på residenset på Örebro slott. Slutet event*. 

*Slutet event = inte öppet för allmänheten.

#Vattenresan Som vattenambassadör ger sig Mattias Klum ut på en resa genom Sveriges 21 län för att aktualisera den viktiga vattenfrågan, såväl lokalt som nationellt. Under ett år kommer Mattias att dokumentera vattnets olika uttryck under fyra årstider. Genom hans ögon möter vi vattnets världar i sjöar, åar och älvar, och njuter av exceptionella landskap. När resan är slut ges höjdpunkterna ut i en bok för att bjuda in läsaren att njuta av våra unika vattenmiljöer och reflektera kring värdet av rent, friskt vatten.

Frågor gällande Vattenresan generellt? Kontakta kristina.melander@svensktvatten.se
Mobil: 070-240 88 47