Hoppa till huvudinnehåll

Inbjudan och program för Vattenresan

Vattenresans invigning i Sundsvall 3 oktober

Svenskt Vatten och MittSverige Vatten bjuder in allmänhet och media till:

Vattenutmaningar i ord och bilder
– en unik fotoworkshop med Mattias Klum

I Sverige tar vi oftast rent vatten för givet. Det kan vi inte göra om vi vill att rent vatten, rena sjöar och hav ska finnas kvar för framtida generationer.

Mattias Klum, en av världens främsta fotografer och filmare, kommer att vara på plats och berätta om sitt engagemang som vattenambassadör och sedan fotografera kring hamnen i Sundsvall. Mattias Klum brinner för att – genom bilder – förkroppsliga skönhet, skörhet och hot som finns i vår värld i dag.

Ta detta unika tillfälle i akt och se Mattias Klum fotografera och få möjlighet att ställa dina frågor kring våra vattenutmaningar – både i Västernorrland och i Sverige som helhet.

På plats finns även Peder Björk, kommunalråd (S) i Sundsvall, som kommer att tala om lokala vattenutmaningar och Gunnar Holmgren, landshövding i Västernorrland som kommer att inviga Vattenresan – en fotoresa med Mattias Klum genom Sveriges 21 län, samt Svenskt Vattens vd Anna Linusson.

Datum: Måndag 3:e oktober
Tid: 11.30-12.45
Plats: Kulturmagasinet
Packhusgatan 4, Sundsvall
Tid för media att ställa frågor:
11.00-11.30

Program:
11.30
Anna Linusson, vd Svenskt Vatten och Peder Björk, Sundsvalls kommunalråd (S) berättar om våra vattenutmaningar. Gunnar Holmgren, landshövding i Västernorrland och Mattias Klum inviger Vattenresan.

12.00-12.45 Gemensam promenad till hamnen för en exklusiv fotoworkshop med Mattias Klum.

Mer information:
svensktvatten.se/vattenresan
Följ @vattenresan på Instagram