Kemikaliehantering

Kemikaliehantering är en viktig del av verksamheten på många vattenverk. På de här sidorna kan du läsa om bland annat kemikalielagstiftning, standarder för kemikalier och vad du som ansvarig skall tänka på vid kemikalieinköp.

REACH

REACH är EG-förordningen om kemikalier. Eftersom produktion av dricksvatten innebär att kemikalier används så berörs alla vattenverk av REACH. Ladda ner den kortfattade sammanfattningen av REACH och hur det berör dig som är huvudman gällande produktion av dricksvatten under.

Standarder

De kemikalier som används vid produktion av dricksvatten måste ha hög renhetsgrad och uppfylla kraven i dricksvattenföreskrifterna. Ladda ner aktuella listor för kemikaliestandarder som gäller vid produktion av dricksvatten.

Beräkningar

Ladda ner beräkningar för dosering av kemikalier.

Salt

Salt som används vid dricksvattenberedning ska ha samma krav som andra kemikalier som används till dricksvatten. Kraven kan du läsa mer om i dricksvattenföreskrifterna under förorenat salt.


Stäng

Vad är detta?

Här kan du enkelt tipsa andra om intressanta saker. DIGG är en sajt där du som inloggad användare kan tipsa och rösta på andras tips. Flest röster hamnar högst upp på sajtens förstasida. FACEBOOK är ett community där du kan dela innehållet med dina vänner. DEL.ICIO.US är en bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst.

Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Kontakt